• (0266) 249 4460
  • Altıeylül, Balıkesir

Haber Detayı

AMATÖR SPOR HAFTASI KAPANIŞ TÖRENİ


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Balıkesir'de Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni ve Mahalle Ligi Paneli ile Sporun Enleri Ödül Töreni yapıldı.

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından gençlik ve spor yatırımların anlatıldığı video gösterimi ile devam etti.

Törende bir konuşma yapan Balıkesir ASKF Yönetim Kurulu başkanımız metin Mengüç’te ; “Balıkesir büyük bir şehir Ege ve Marmara denizlerine kıyısı olan 20 ilçesinde yüzlerce amatör takımları ile Ülkemizdeki spor branşlarının kırkının yapıldığı , bazı branşlarda Türkiye ve dünya şampiyonları çıkaran lisanlı sporcu sayısı itibarıyla ülkemizin önde gelen şehri. Amatör branşlarda faaliyetini  sürdüren sporcularımızın takımlarına Balıkesir Büyük Şehir belediye Başkanımız Amatör haftasının kapanışı olan bu günde daha geçen  yıl yapmış olduğu yardımın tam onbeş katını yapacağının müjdesini verdi, kendisine amatör kulüplerimiz adına ne kadar teşekkür etsek az gelir.

Değerli katılımcılar; Ayrıca 2023  yılı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı bizlerde Balıkesir Amatör Kulüpleri federasyonu olarak bütün amatör lig karşılaşmalarımızın isminin başlarına BALIKESİR 100.YIL 2022-2023 KUVAYİ MİLLİYE LİGİ ibaresini getirme kararı aldık.”dedi

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in insanların huzur ve barış içinde yaşadığı bir spor şehri olarak anılmasını istediklerini söyledi.

Yılmaz, “Farklı branşlarda yetenekli çocuklarımızı keşfedip Balıkesir adına, Türkiye ve dünyada mücadele etmelerini istiyoruz. Profesyonelleşerek en iyi şekilde şehrimizi ve ülkemizi temsil etsinler, dünyaya İstiklal Marşı'mızı okutsunlar istiyoruz. Balıkesir olarak milli sporcular yetiştirelim istiyoruz." dedi.

Spor spikeri Yasin Dallı’nınmoderatörlüğünde gerçekleştirilen Mahalle Ligi Paneli'ne konuşmacı olarak katılan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, teknik direktör Yılmaz Vural, eski milli futbolcu Ahmet Dursun ve Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım sporcularla bir araya geldi.

2022 yılında başarı elde etmiş sporculara ödüllerinin takdiminin ardından Sporun Enleri Ödül Töreni gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine nakdi yardım verildi.




amator spor haftasi kapanis toreni